Balk Parket

 

Exclusieve parketvloeren

                            en houten vloeren

Een houten vloer op vloerverwarming kan dat ?

Ja, dat kan

 

Belangrijk is wel dat de binnentemperatuur slechts geleidelijk en beperkt mag variëren, om uitzetten en  krimpen van de houten vloer te voorkomen.Vloerverwarming is een ‘traag’ systeem: het duurt langer voordat een ruimte op temperatuur is en ook voordat de warmte weer uit de ruimte is. Het stookgedrag is daarom zeer belangrijk. Hoe minder temperatuursschommelingen er zijn hoe beter dit is.

 

Een te hoge temperatuur veroorzaakt uitdroging en krimping van het hout. Snelle en grote schommelingen van de temperatuur kunnen schade aan de vloer toebrengen. Ook andere zaken spelen een rol bijvoorbeeld een karpet op de vloer of meubelen die onderaan gesloten zijn, kunnen warmteophopingen veroorzaken die tot krimpnaden kunnen leiden.

Multiplanken en vloerverwarming, een perfecte combinatie

Speciaal om ook een plankenvloer op vloerverwarming te kunnen leggen is demultiplank op de markt gebracht. Door de multiplank in lagen op te bouwen die in tegenovergestelde richting op elkaar verlijmd worden ontstaat een vloerdeel waarbij werken nagenoeg uitgesloten is.Samen met onze schaverij hebben wij een multiplank ontwikkeld welke geschikt is om op vloerverwarming gelegd te worden

Multiplanken de beste keus !

Voor een optimaal rendement  is de multiplank met een 12 mm. onderlaag en een toplaag van cira 4 mm. de beste keus.Deze kan rechtstreeks op een vlakke afwerkvloer verlijmd worden . Zwevend leggen met een speciale warmtedoorlatende ondervloer behoort ook tot de mogelijkheden.

Wel moet men hierbij rekening houden dat de luchtvochtigheid in de ruimte altijd tussen de 50 en 60 % moet zijn. Deze waarden worden het best bereikt door gebruik te maken van een luchtbevochtiger / ontvochtiger. Ook dient de temperatuur van de afwerkvloer niet boven de 28°C uit te komen

Volverlijmd of zwevend met optimaal rendement!

Getrommeld, bezaagd of geborsteld u zegt het maar